Energi og teknologi

Energi og teknologi

Energi og teknologi er en podkast fra Agder Energi. Vi inviterer kunnskapsrike gjester til å snakke om et bredt spekter av temaer knyttet til energi, teknologi og innovasjon, og hva som skjer når disse feltene møtes. Eksperter fra næringsliv, forskning, politikk og samfunn deler sin kunnskap i denne podkasten. God lytting!

Episode 2: Nytt liv til brukte elbatterier

I denne episoden snakker vi om batteriteknologi. 

Samfunnet blir stadig mer elektrifisert, ved at vi bruker mer strøm og til stadig flere formål, gjerne samtidig. I dette bildet vil batterier kunne spille en viktig rolle.

Men hvordan skal det skje, og hvorfor er det viktig? Og hva skjer med batterier som ikke lenger er gode nok til å brukes i elbiler, men som har mer kapasitet igjen? 

Det har vi invitert Trygve Burchardt, leder i batteriteknologiselskapet Eco Stor, til å snakke mer om. 

Episode 1: Fra Paris til Agder

Med en unik tilgang til fornybar energi, er elektrifisering det viktigste klimatiltaket i Norge. Agder-regionen har særlig gode forutsetninger for elektrifisering, og har som mål å bli verdens første fullelektriske region innen 2030.

Vår gjest er tidligere klima- og miljøminister Tine Sundtoft, som var sentral da Parisavtalen ble forhandlet frem. Vi inviterte Sundtoft til en prat om hvordan globale klimamål kan omsettes til konkret handling i Norge, og hva som skal til for å nå de høye ambisjonene på Agder.