Strømkunder kan tjene gode penger på fleksibelt forbruk - les mer om NorFlex og meld deg på her 

Støtter Grønnvaskingsplakaten

Agder Energi har signert på Grønnvaskingsplakaten. Den gjør det enklere for bedrifter å unngå å fremstille produkter eller virksomheten som mer miljø- og klimavennlige enn det som er tilfelle.

– Det betyr at vi stiller oss bak innholdet i Grønnvaskingsplakaten og lover å gjøre vårt ytterste for å følge de 10 prinsippene i vår markedsføring og kommunikasjon. Grønnvasking er en form for villedende markedsføring der et produkt eller en virksomhet fremstilles som bedre enn den faktisk er i forhold til innvirkning på klima, natur og mennesker, sier Jan Atle Liodden, seniorrådgiver bærekraft i Agder Energi.

bilde Jan A  AE (1).jpgUnngå grønnvasking

Grønnvaskingsplakaten er en veileder som skal gjøre det enklere for store og små bedrifter å unngå grønnvasking.

Bakgrunnen for at plakaten ble utarbeidet var at flere som jobber profesjonelt med bærekraft og samfunnsansvar, opplevde at bedrifter brukte temaet for sine bedrifter uten å ha belegg for nettopp å være bærekraftige eller å ta samfunnsansvar.

– Bærekraft og samfunnsansvar er kompliserte områder hvor det er lett å kommunisere feil. Derfor er det bra å ha en veileder for hvordan vi kan trå riktig når vi informerer om vår jobb for å oppnå bærekraftmålene, sier Liodden.

Reell bærekraft

Bjørn Kjærand Haugland, administrerende direktør i Skift Norge, er glad for at Agder Energi signerer Grønnvaskingsplakaten.

Haugland.JPG- Selskapet sitter på masse kunnskap og erfaring om hvordan vi kan ta både Norge og verden mot reell bærekraft gjennom elektrifisering og energieffektivisering, sier Haugland.

Agder Energi jobber daglig med en av de helt store løsningene på klimakrisen, nemlig fornybar energi. Men det er fortsatt utfordringer knyttet til å gjøre drift, vedlikehold og konstruksjon av infrastrukturen bærekraftig.

- Derfor er det flott at konsernet stiller seg bak prinsippene i Grønnvaskingsplakaten, og signaliserer viktigheten av å kommunisere dette arbeidet på en åpen og ærlig måte, avslutter Haugland.

 

 

Fakta Grønnvaskingsplakaten

Grønnvaskingsplakaten er utarbeidet av Skift – Næringslivets klimaledere, i samarbeid med Miljøstiftelsen Zero, WWF og Framtiden i våre hender.

Les mer om Grønnvaskingsplakaten her.