Espen Barth Eide (Ap) og Liv Kari Eskeland (H) diskuterer politikk for fornybar vekst i vår 10. podkastepisode 

Senior analytiker

Vi leter etter verdens råeste SENIOR ANALYTIKER og tror at hvis det er deg så er du både dyktig, engasjert og klartenkt!

Stillingen inngår i et team av analytikere som jobber både med operative- og mer langsiktige, strategiske analyser.

De operative analysene ligger til grunn for konsernets optimering av kraftproduksjon og krafthandel. Det strategiske arbeidet handler om å utarbeide kvalitative og kvantitative analyser som underlag for konsernets strategiske valg og investeringer, og for forretningsutviklingsarbeid i Kraftforvaltning.

Stillingen skal bidra til å analysere, forstå og kommunisere betydningen av viktige endringer som påvirker energimarkedet, som for eksempel utvikling og endringer i politiske rammevilkår og kraftsystem.

I tillegg vil jobben handle om å bidra med råd om hva slags posisjon konsernet bør ta i aktuelle saker der en ønsker å påvirke, som i utviklingen av klima- og energipolitikken i EU og Norge.

Konkrete arbeidsoppgaver vil være:

  • Utarbeide langsiktige- og strategiske markedsanalyser og prisprognoser 
  • Utføre kvalitative og kvantitative analyser av utviklingen i kraftmarkedet
  • Gi energimarkedsfaglige råd i arbeidet med ulike analyser og prosjekter innenfor Agder Energis strategiske initiativer 
  • Formidle og koordinere strategisk markedsanalysearbeid 

Bakgrunn og utdanning

Vi ser etter deg som har utdanning på masternivå innen økonomi, ingeniørfag, statsvitenskap eller andre relevante fagområder.  Du må ha gode analytiske evner og kunne utføre både kvalitative- og kvantitative analyser. Vi ønsker at du har minimum 2 års erfaring fra analytisk arbeid når du søker denne jobben.

Vi ser etter en person som kan jobbe selvstendig med vanskelige problemstillinger og som har integritet til å kunne stå for egne meninger.

Høres dette ut som noe for deg? 

Søk på stilling som SENIOR ANALYTIKER