Lærling | Agder Energi

Lærling

Lærlinger i Agder Energi får store utfordringer og opplæring på høyt faglig nivå.

Lærling i Agder Energi Vannkraft

Agder Energi Vannkraft skal ta inn 2 stk lærlinger i 2018.
Søknadsfrist er 15 april 2018Søknad legger du inn her.

 

- Utplassering på videregående ga mersmak. Derfor søkte jeg lærlingplass som industrimekaniker hos Agder Energi, forteller Lars Christian Kåsi Setane. Han har bakgrunn fra Teknikk og Industriell Produksjon (VG1) og Industriteknologi (VG2). Om kort tid skal han avlegge fagprøven. Deretter håper han på fast jobb på lærlingeplassen.

Hva gjør en industrimekaniker? - Det går i sveising, dreiing og mekking i alle varianter. Tidligere i uka var jeg med på vedlikehold på kraftstasjonen på Brokke. Akkurat nå lager jeg en ramme til en avleder som skal brukes i en høyspenttrafo der, sier Lars Christian og monterer boremaskinen under oppsyn av fadder Roar Heimdal.

- Vi trenger folk i dette yrket og det er godt at vi har anledning til å ta inn lærlinger. De kan ikke slippe til overalt, men det er en del av prosessen at de lærer etter hvert og får mer ansvar, sier Roar.

 

TRIVES
- Jeg trives godt med folka og arbeidsoppgaver. Her er mange erfarne kolleger å spørre og får hjelp når det trengs. Det er veldig variert arbeid og jeg får anledning til å komme rundt og bli kjent med nye kolleger og ulike kraftstasjoner. Det oppleves både moro og spennende.

Lars Christian anbefaler gjerne både yrket og arbeidsplassen. - Men du må ikke være redd for å bli svart på nevene, ler han.

 

SIKKERHET VIKTIG Også HMS får plass i lærlingtiden. - Sikkerhet er viktig. Om det ikke blir ivaretatt kan det gå ut over både deg selv og andre, sier Lars Christian.

 

Kontakt oss
Agder Energi Vannkraft tilbyr læreplasser innenfor fagene energioperatør og industrimekaniker. 

Har du lyst å bli lærling i Agder Energi Vannkraft, eller vil du vite mer om ordningen? Ta kontakt med lærlingkoordinator Morten Njåstad, på telefon 38 60 70 07 eller send en epost.

 

Lærling i Otera:

Otera tilbyr lærlingeplass innenfor fagretningene Energimontør og Elektriker. Vi tar inn lærlinger hvert år.

 

MULIGHETER:
- Vi krever at du er motivert for oppgaven, er lærevillig og at du er en god arbeidskollega. Samtidig er lite fravær på skolen et viktig kriterium i utvelgelsesprosessen, sier Geir Aabel, lærlingekoordinator for Otera.


ATTRAKTIVT
:
Som lærling vil du få opplæring av høy standard og med store utfordringer. Når læretiden er over vil du ha gode praktiske og teoretiske kunnskaper innenfor faget ditt. 

- Våre lærlinger er attraktive arbeidstakere både i og utenfor selskapet, forteller Geir.

 

KONTAKT OSS:
Har du lyst til å bli lærling i Otera eller vil du vite mer om ordningen? Ta kontakt med lærlingskoordinator Geir Aabel, på tlf. 905 818 19 eller send e-post

   

Fagutdanning

På fagarbeidernivå er etterspørselen etter energimontører og elektrikere stor. Klima- og miljøutfordringene vil være med og gjøre energibransjen til en av de mest utfordrende arbeidsplassene for samfunnsengasjerte mennesker med teknologibakgrunn. Sjekk ut relevante fagutdanninger nedenfor. Begge fagutdanningene krever at du velger utdanningsprogram elektrofag på videregående.

 

En elektriker i Otera sørger for drift og vedlikehold av tuneller og veilys. Dette innebærer å montere og reparere elektriske anlegg fortrinnsvis i tuneller og veilys.


Slik blir du elektriker:
• Vg 1 elektrofag
• Vg 2 elenergi
• 2 ½ års læretid i bedrift i elektrikerfaget (Vg 3)
Du går opp til fagprøve etter endt læretid.


En energimontør bygger og vedlikeholder strømnettet, fra kraftstasjon og til forbrukeren. Energimontørene jobber mye ute og de klatrer høyt. Det er få andre yrker som kan lokke med like mye frisk luft hver arbeidsdag, med arbeidsoppgaver i trafostasjoner og koblingsanlegg i byer og tettsteder, oppe på høyfjellet eller i skogen.

 

Slik blir du energimontør:

• Vg 1 elektrofag
• Vg 2 elenergi
• 2 ½ års læretid i bedrift i energimontørfaget (Vg 3)
Du går opp til fagprøve etter endt læretid.

 

 

- Legg inn din CV

- Sjekk ut og søk ledig stilling

 

Blir du med?