Lærling | Agder Energi

Lærling

Lærlinger i Agder Energi får store utfordringer og opplæring på høyt faglig nivå.

Illustrasjonsfoto

Lærling i Agder Energi Vannkraft

Agder Energi Vannkraft skal ta inn 1 lærling fra august 2019. 

Søknadsfrist er 2. april 2019

Her kan du søke på lærlingstillingen - og her kan du se alle ledige stillinger i konsernet.

 

- Utplassering på videregående ga mersmak. Derfor søkte jeg lærlingplass som industrimekaniker hos Agder Energi, forteller Lars Christian Kåsi Setane. Han har bakgrunn fra Teknikk og Industriell Produksjon (VG1) og Industriteknologi (VG2). Om kort tid skal han avlegge fagprøven. Deretter håper han på fast jobb på lærlingeplassen.

Hva gjør en industrimekaniker? - Det går i sveising, dreiing og mekking i alle varianter. Tidligere i uka var jeg med på vedlikehold på kraftstasjonen på Brokke. Akkurat nå lager jeg en ramme til en avleder som skal brukes i en høyspenttrafo der, sier Lars Christian og monterer boremaskinen under oppsyn av fadder Roar Heimdal.

- Vi trenger folk i dette yrket og det er godt at vi har anledning til å ta inn lærlinger. De kan ikke slippe til overalt, men det er en del av prosessen at de lærer etter hvert og får mer ansvar, sier Roar.

 

TRIVES
- Jeg trives godt med folka og arbeidsoppgaver. Her er mange erfarne kolleger å spørre og får hjelp når det trengs. Det er veldig variert arbeid og jeg får anledning til å komme rundt og bli kjent med nye kolleger og ulike kraftstasjoner. Det oppleves både moro og spennende.

Lars Christian anbefaler gjerne både yrket og arbeidsplassen. - Men du må ikke være redd for å bli svart på nevene, ler han.

 

SIKKERHET VIKTIG Også HMS får plass i lærlingtiden. - Sikkerhet er viktig. Om det ikke blir ivaretatt kan det gå ut over både deg selv og andre, sier Lars Christian.

 

Kontakt oss
Agder Energi Vannkraft tilbyr læreplasser innenfor fagene energioperatør og industrimekaniker. 

Har du lyst å bli lærling i Agder Energi Vannkraft, eller vil du vite mer om ordningen? Ta kontakt med lærlingkoordinator Morten Njåstad, på telefon 38 60 70 07 eller send en epost.

 

 

Slik blir du energioperatør:

• Vg 1 elektrofag
• Vg 2 el-energi
• 2 ½ års læretid i bedrift i energioperatør (Vg 3)
Du går opp til fagprøve etter endt læretid.

  

- Legg inn din CV

- Sjekk ut og søk ledig stilling

 

Blir du med?