Strømkunder kan tjene gode penger på fleksibelt forbruk - les mer om NorFlex og meld deg på her 

Velkommen til webinar

Tirsdag 9. juni legger vi frem en scenariorapport om hvordan vi kan oppnå ambisjonen om fornybarsamfunnet. Vi samler de skarpeste energianalytikerne til paneldebatt og du er invitert til å følge med. Webinaret er gratis, og kan følges direkte her.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Følg livestream her,
sendingen starter kl. 10

 

EU har vedtatt en såkalt europeisk grønn giv (European Green Deal), som skal sørge for at EU oppnår et netto-nullutslippsmål for 2050. Dette betyr at vi står overfor en drastisk omlegging av kraftsystemet over de neste 30 årene.

Europa har i dag et forbruk av 3.000 TWh elektrisitet og 4.500 TWh naturgass.  I tillegg kommer kull og olje. Hva vil skje når naturgass, olje og kull blir faset ut som følge av Grønn Giv, og hva kommer i stedet? Hvordan skal vi kunne elektrifisere transport og gjøre industrien karbonnøytral? Hvordan skal vi få transportert store mengder fornybar energi fra havvind over lange avstander frem til forbrukerne, og hvordan kan vi lagre svært variabel energiproduksjon over dager, uker og sesong? 

Dette har Agder Energi utfordret Thema Consulting til å si noe om. Thema har utarbeidet en scenariorapport om hvordan man kan oppnå ambisjonen om et 100% fornybart kraftsystem og hvilke vippepunkter vi kan møte på veien. På dette webinaret presenteres hovedfunnene.

På dette webinaret presenteres hovedfunnene i rapporten, før energimarkedseksperter fra ulike deler av energibransjen bidrar med sine perspektiver i en panelsamtale.

Du møter:

  • Marius Holm Rennesund, Partner i THEMA Consulting Group
  • Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi
  • Gry Johanne Åmodt, leder strategienheten Global Drivers i Statkraft
  • Ingunn Svegården, VP Emerging Regions, New Energy Solutions i Equinor
  • Jon Evang, fagsjef for energi i Zero
  • Bente Hagem, nasjonal ekspert i EU-kommisjonen

Bendik Solum Whist fra Energi Norge leder samtalen.

webinar panel (2).PNG

 

Tirsdag 9. juni kl. 10:00-11:15

 

Legg til i kalenderen din her