Bravida kjøper Otera Elektro | Agder Energi

Bravida kjøper Otera Elektro

Bravida kjøper Otera Elektro, og fortsetter sin ekspansjon i det norske elektroinstallasjonsmarkedet. Otera prioriterer satsing på og utvikling av kjernevirksomheten, og selger derfor datterselskapet Otera Elektro til Bravida Norge. Oppkjøpet styrker Bravida Norges posisjon i elektroinstallasjonsmarkedet.

Bravida, Norges og Skandinavias ledende totalleverandør av tekniske installasjons- og servicetjenester, har inngått avtale om kjøp av Otera Elektro fra Otera-konsernet, som er heleid av Agder Energi. Otera Elektro leverer elektroinstallasjoner, samt automasjon- og instrumenteringsløsninger til byggeprosjekter, industrianlegg og marine- og oljebransjen. Selskapet har 340 ansatte og hadde rundt 500 mill. kr i omsetning i 2013.

– Kjøpet av Otera Elektro er et ledd i å styrke oss ytterligere innenfor elektro. Selskapets erfaring og kompetanse, ikke minst når det gjelder løsninger for olje- og marinebransjen, vil  øke vår kompetanse og konkurransekraft  i et for oss viktig og voksende marked, sier administrerende direktør Mattias Johansson i Bravida Norge.

Otera Elektro er lokalisert i Kristiansand, Bergen og Asker, og leverer tjenester over hele landet.

– Dette er interessante lokasjoner for oss. I tillegg ser vi at etterspørselen øker både innenfor store prosjektoppdrag og innen service. Med Otera Elektro sine komplementære bransjesatsinger vil vi stå enda sterkere i konkurranse om de største oppdragene fremover, sier Johansson.

Han ser frem til å samle selskapene og vil starte arbeidet med integreringen av virksomhetene så snart Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet.

– Vi er godt fornøyd med at Bravida skal videreutvikle Otera Elektro. Salget er helt i tråd med strategien vår om fokus og satsning innen kjernevirksomheten sier Hans Jakob Epland, administrerende direktør i Otera AS.

Terje Borch, administrerende direktør i Otera Elektro, er også svært tilfreds med å få en ny industriell eier i Bravida.

– De  har uttrykt at de ansatte i Otera Elektro er en viktig ressurs for dem, og jeg er overbevist om en fortsatt positiv utvikling for selskapet, sier Borch.

Bravida Norge AS har tidligere gjennomført oppkjøpet av Siemens Installation AS i 2009, samt en rekke andre, mindre oppkjøp. Selskapet har i dag ca. 2 000 ansatte på 25 steder i Norge, og er en ledende aktør innenfor tekniske installasjoner, både på prosjekt- og servicemarkedet.

Gjennomføring av avtalen forutsetter godkjenning av Konkurransetilsynet.

For ytterligere informasjon kontakt: Mattias Johansson, adm. dir. Bravida Norge AS Mobil: +47 950 19 225 E-post: Mattias.P.Johansson@bravida.no

Hans Jakob Epland, adm. dir. Otera AS Mobil: + 47 913 58 970 E-post: Hans.Jakob.Epland@ae.no