Informasjon til leverandører om fusjonen 

Traineene tar sats!

Fire traineer fra Trainee Sør har allerede vært tre måneder i Agder Energi. - Hvordan har de det egentlig? Hva tenker de om å være trainee? Hvordan har de blitt tatt mot?

Dette er gruppen med traineer fra Trainee Sør som akkurat nå er plassert i Agder Energi: Fra venstre Julian Gjestvang, Mari Leikvangen, Ziad Shawki og Marcus Våle,
Dette er gruppen med traineer fra Trainee Sør som akkurat nå er plassert i Agder Energi: Fra venstre Julian Gjestvang, Mari Leikvangen, Ziad Shawki og Marcus Våle,

Dette er bare noen av mange spørsmål som vi skal prøve å få svar på fra traineene «våre».

Vi møtte Mari Leikvangen (Vannkraft), Ziad Shawki (Konsern), Julian Gjestvang (Nett) og Marcus Våle (Fornyelse) da de startet traineeperioden 1. mars, men hvordan har de det nå – to måneder senere?

Med koronapandemien som definerer hverdagene våre, mange restriksjoner og smittevernhensyn å tenke på, fikk vi nylig samlet alle fire til en fotoshoot og en liten prat  i Agder Energis hovedkontor Kraftsenteret i Kristiansand.

Nybegynnere og første plassering

- Jeg har det så gøy og føler meg faktisk veldig heldig. I jobben min i Vannkraft treffer jeg mange folk og får være ute på anlegg i forbindelse med de ulike prosjektene, sier Mari Leikvangen.

De andre tre er mer bundet til kontorene sine og treffer ikke like mange mennesker som Mari gjør.

- Jeg jobber hovedsakelig hjemmefra, men føler allikevel at jeg får god oppfølging, forteller Ziad Shawki.

Han er konserntrainee, en ny rolle i Agder Energi, som innebærer at han er tett på konsernledelse og konsernsjef. Blant annet er han med i konsernledermøtene.

- Der får jeg informasjon om mange spennende prosjekt i hele konsernet. 

Baksida av medaljen er at traineerollen hans er mindre konkret vanskeligere å plassere.

«Korona-kull» og erfaring

Julian Gjestvang og Marcus Våle er begge i sin tredje og siste traineeperiode og de har vært i Agder Energi tidligere.

- Vi kaller oss bare «korona-kullet», for vi fikk 12 normale dager i vår første traineeperiode før viruset endret det meste. Nå er hjemmekontor den nye «normalen», sier Julian Gjestvang.

Med tanke på å bli kjent med folk på tvers i konsernet og knytte kontakter er det ikke bare fordeler med hjemmekontor.

- Jeg savner muligheten til å «stikke innom» på kontoret til noen jeg har truffet i kantina for å ta en kaffe eller diskutere et problem. Det er ikke like enkelt fra hjemmekontor, sukker han.

- Oppstarten min denne perioden har vært veldig behagelig. Siden dette er min tredje periode i konsernet er det «business as usual» med fullt trøkk i Venture og Morrow Batteries fra dag en, sier Marcus Våle.

Han støtter Julians tanker om hjemmekontor og legger til:

- For meg er det «tech-snakken» og ekstra-oppgavene jeg savner mest på hjemmekontoret. Ikke minst savner jeg å kunne diskutere teknologi med dyktige kolleger.

Verdifull satsing

Agder Energi hadde ikke vært der konsernet er i dag uten traineer, hvor  nærmere 100 traineer har vært innom  siden 2004. Flere av disse har fått fast jobb i konsernet.

Noe helt nytt i denne traineeperioden er de månedlige teams-møtene med konsernsjef, Steffen Syvertsen, hvor traineene får mulighet til å snakke med konsernets øverste leder og han får også sjansen til å bli bedre kjent med dem.

- Det er utrolig kult at vi får en slik mulighet og jeg synes det er helt unikt at han tar seg tid til det, sier Gjestvang.

Bare en dans på roser?

Kaffemøter, uformelle samtaler, gå fra kontor til kontor, ulike kulturer, behov for raske avklaringer og det å bli kjent med folk utenom egen avdeling er blant tingene traineene savner på hjemmekontoret. Alle er fornøyde med oppfølging og støtte fra de ulike avdelingene i Agder Energi.

Det er mange fordeler med å være trainee, blant annet luksusen med å kunne si "ja" til alle oppgaver, men det mest krevende er usikkerheten. Man er jo ansatt i 1,5 år i Trainee Sør, og vet lite om veien videre og eventuelle muligheter etter endt trainee-tid.

- Nå når jeg er inne i min siste periode som trainee, er selvfølgelig det store målet å lande en fast jobb etter trainee-tiden, sier Marcus Våle.

Agder Energi signaliserte tidligere i år en ambisjon om å satse ytterligere på samarbeidet med Trainee Sør (Les saken: Satser mer på unge talenter). En målsetting om å ansette omtrent halvparten av de neste 12 traineene som er innom konsernet gir et viktig signal utad om at det finnes muligheter til fast jobb.

- Det er utrolig viktig for meg å vite at dette kan lede til noe mer, sier Julian Gjestvang til slutt.

 

traineer red gruppe.JPG

F.v. Ziad Shawki, Marcus Våle, Mari Leikvangen og Julian Gjestvang.