Trainee NET samling | Agder Energi

Traineer fra hele Norge

35 traineer fra kraftbransjen var nylig samlet hos Agder Energi for nettverksbygging, faglig påfyll og utfordrende problemløsningsoppgaver.

Hva er energibransjens største utfordring? Traineene måtte tenke gjennom denne problemstillingen og lage en løsning som de presenterte i plenum.

- Samlingen gikk veldig bra, sier  Jonas Gürrich, tidligere AE-trainee som tok initiativ til samlingen.

 Han forteller at hensikten med arrangementet var å bygge nettverk.

- Selskapene tar inn nye traineer hvert år, og mange av disse kommer rett fra skolebenken og har ikke rukket å bygge et relevant nettverk ennå. Jeg føler vi har klart å skape en felles arena for unge og nyutdannede, som alle jobber innenfor samme bransje, sier han.

Variert program
Traineene  har ulik bakgrunn og arbeider med alt fra innovasjon, HR og  strategisk nettutbygging til drift, prosjektledelse og økonomi. De fikk derfor et variert program som startet med at konsernsjef Tom Nysted ga et innblikk i de utfordringene bransjen står ovenfor. Deretter fortalt Jan Waage i Agder Energi Nett om AMS-programmet, Andreas Myhre i LOS Energy ga en innføring i energimarkedet, og Endre Amundsen fra Samfunnskontakt sa sitt om rammebetingelser og endringer. Dagens siste foredrag var om Naboisho-prosjektet ved Kirsti Jacob, direktør HR i Agder Energi.

Samarbeid på tvers
Traineene fikk testet sine samarbeids- og problemløsningsevner på flere måter. De fikk blant annet prøve seg på puslespill, quiz og bygging av tårn med ukokt pasta, teip og marshmellows.  En av utfordringene de fikk var blant annet å bli enige om hva energibransjens største utfordring er for deretter å presentere dette i plenum.

- Det var tydelig at traineene trivdes med å møtes på tvers av selskapene. Samtlige grupper mente at bedre samarbeid er løsningen på framtidens utfordringer, sier Gûrrich.

 

En imponerende gjeng unge traineer samlet på Kraftsenteret.