Sikter mot fast jobb | Agder Energi

Sikter mot fast jobb

- Utplassering på videregående ga mersmak. Derfor søkte jeg lærlingplass som industrimekaniker hos Agder Energi Vannkraft, forteller Lars Christian Kåsi Setane.

Håper på fast jobb: Lars Christian Kåsi Setane skal snart avlegge fagprøve som industrimekaniker. Etter det håper han på fast jobb i Agder Energi Vannkraft. Her klargjør han boremaskinen i verkstedet på Høgefoss

Lars Christian har bakgrunn fra Teknikk og Industriell Produksjon (VG1) og Industriteknologi (VG2). Om kort tid skal han avlegge fagprøven. Deretter håper han på fast jobb etter læretiden.

Veiledning
Hva gjør en industrimekaniker?

- Det går i sveising, dreiing og mekking i alle varianter. Tidligere i uka var jeg med på revisjon på kraftstasjonen på Brokke. Akkurat nå lager jeg en ramme til en avleder som skal brukes i en høyspenttrafo der, sier Lars Christian og monterer boremaskinen under veiledning av fadder Roar Heimdal.

- Vi trenger folk i dette yrket og det er godt at vi har anledning til å ta inn lærlinger. De kan ikke slippe til overalt, men det er en del av prosessen at de lærer etter hvert og får mer ansvar, sier Roar.

Trives med folk og oppgaver

- Jeg trives godt med folka og arbeidsoppgaver. Her er mange erfarne kolleger å spørre og får hjelp når det trengs. Det er veldig variert arbeid. Oppmøteplass er Høgefoss, men jeg får anledning til å komme rundt og bli kjent med nye kolleger og ulike kraftstasjoner. Det oppleves både moro og spennende.


Lars Christian anbefaler gjerne både yrket og arbeidsplassen.


- Men du må ikke være redd for å bli svart på nevene, ler han.


Sikkerhet viktig

Også HMS får plass i lærlingtiden.


- Sikkerhet er viktig. Om det ikke blir ivaretatt kan det gå ut over både deg selv og andre, sier Lars Christian.


1-2 lærlinger i år

Agder Energi Vannkraft tilbyr læreplasser innenfor fagene energioperatør, energimontør og industrimekaniker.