Bli med på Techpoint 2022 – teknologiskifte, bærekraftig verdiskaping og fremtidens arbeidsliv 

Sikrer grønn arena hele vinteren

Agder Energi og Start har inngått avtale om å holde Sparebanken Sør Arena snø og frostfri i hele vinter. Dette gjør at flere klubber og lag i Agder kan benytte banen til trening og kamper.

Christopher MacConnacher, daglig leder i Start og Hege Jortveit, administrerende direktør i Agder Energi Varme.
Christopher MacConnacher, daglig leder i Start og Hege Jortveit, administrerende direktør i Agder Energi Varme.

- Nå skal vi sørge for sommerlige baneforhold i hele vinter. Gode treningsforhold for bredde-og toppidretten om vinteren er et stort behov i Kristiansand. Ved hjelp av fjernvarme sørger vi for en bærekraftig og effektiv oppvarming. En mer miljøvennlig brøyting skal du lete lenge etter, forklarer Hege Jortveit, administrerende direktør i Agder Energi Varme.

Sparebanken Sør Arena har vannbåren undervarme som igjen er forsynt fra fjernvarme. Agder Energi Varme og Start har tidligere gjennomført to korte prøveperioder, og har nå inngått avtale som gjelder hele vinterhalvåret.

- Dette er fantastisk, både for oss i Start, men også for fotballen på Sørlandet forøvrig. Nå får vi gode treningsforhold gjennom hele vinteren både for A-laget, utviklingsavdelingen og gatelaget vårt, men det er også mye ledig kapasitet som kan benyttes til trening og kamper av andre, sier Christopher MacConnacher, daglig leder i Start, og legger til;

- Vi har allerede flere klubber som har begynt å trene her, i tillegg til at Akademiet VGS og fotballkretsen bruker arenaen, men det er plass til flere.

Utnytter ressursene
En felles ambisjon er at avtalen skal bidra til å utnytte ressursene som allerede finnes på en bedre måte. Både når det gjelder energi og selve fotballbanen, som nå blir tilgjengelig i en årstid der den tidligere har vært dekket av is og snø.

- Fjernvarmen i Kristiansand er gjenvunnet varme fra Glencore og Returkraft. Vi synes det er bra at Start ønsker å benytte denne energien til å holde banen snøfri, så bidrar det jo til å tilgjengeliggjøre banen mer i en årstid der snø og is fort kan legge en demper på fotballgleden, forklarer Jortveit.