Bli med på Techpoint 2022 – teknologiskifte, bærekraftig verdiskaping og fremtidens arbeidsliv 

RWE Renewables inngår partneravtale med Entelios

Den nordiske kraftleverandøren Entelios vil fra 1. januar 2021 forvalte den globale energigruppen RWE Renewables sin produksjon av fornybar energi i den nordiske regionen. Samtidig utvider Entelios nå virksomheten i Norden.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

- Vi er stolte av at en så stor og profesjonell aktør som RWE Renewables har valgt Entelios som leverandør i det nordiske markedet. Det er et kvalitetsstempel for Entelios og for vår posisjon i Norden. Dette vil bli en av de største forvaltningsavtalene vi har, sier Atle Knudsen, adm. dir. i Entelios.

Den nordiske produksjonsporteføljen til RWE Renewables består av vindparker i Danmark og Sverige med en samlet årsproduksjon på rundt 1,3 TWh. Det tilsvarer strømforbruket til ca. 140.000 husholdninger. Avtalen omfatter også håndtering av elsertifikater og opprinnelsesgarantier.

Avtalen strekker seg over to år med mulighet for årlige forlengelser.

- RWE Renewables er en ledende aktør innen produksjon av fornybar kraft og har bred erfaring med utvikling, bygging og drift av vind- og solcelleparker. Da vi begynte å lete etter en partner som kunne gi oss markedstilgang i Norden, falt valget på Entelios. RWE Renewables mål om å levere rask økning i tilgangen til fornybar energi og et positivt klimabidrag passer godt sammen med Entelios’ satsning på å bli en ledende partner innen fornybar energi i Norden, sier Roland Flaig, adm. dir. i RWE Renewables Sweden.

Vil innta en førende rolle i Norden

Entelios kunngjorde nylig at de ekspanderer i Norden og er i ferd med å overta kundeporteføljen og de ansatte til det finske selskapet Scandem Oy.

-En sterk tilstedeværelse og posisjon i Norden er et viktig konkurransefortrinn for oss og noe vi venter vil bli stadig viktigere for kunder med virksomhet over hele regionen, forklarer Knudsen.

Entelios Nordic har allerede kontorer i Norge og Sverige, og Finland er en naturlig utvidelse av denne aktiviteten.

 

Fakta:

Entelios tilbyr ren energi, spisskompetanse og teknologi som gjør det mulig for industriselskap, små og store bedrifter i næringslivet og offentlig virksomhet å bli ledende på klimavennlige energiløsninger.

Kjernevirksomheten er styring av og handel med fornybar energi i det nordiske og europeiske elektrisitetsmarkedet på vegne av våre kunder.

  • Entelios har 150 ansatte fordelt på 8 lokasjoner (Oslo, Arendal, Kristiansand, Stockholm, Gøteborg, Berlin, Munchen og Zurich)
  • I Norden har Entelios ansvar for en kundeportefølje på over 20 TWh (årsforbruk til ca 1,3 millioner husholdninger).
  • Selskapet tilbyr 100 % fornybar energi garanti til alle oppdragsgivere.
  • Entelios er et heleid datterselskap av Agder Energi AS

 

Atle Knudsen.jpg

Atle Knudsen, konserndirektør Kunde, er stolt av avtalen som er inngått.