Nye traineer på plass | Agder Energi

Nye traineer på plass

1. mars møtte tre høyspente traineer på Kraftsenteret klare til dyst. Det neste halvåret venter spennende utfordringer i Agder Energi.

De nye traineene som er på plass i Agder Energi fra 1. mars 2017 er fra venstre: Martin Svendsen(samfunnskontakt), Erik Åbyholm(HR og effektteamet) og Trym Krogstad (prosjekt og innkjøp).

-          Gjennom samarbeidet med Trainee Sør får Agder Energi tilgang til unge, velutdannede mennesker, med engasjement og nye tanker. De ser problemstillinger med unge friske øyne. Vi oppfordrer traineene til å stille spørsmål, mange spørsmål. På den måten blir vi utfordret på etablerte rutiner, synspunkter og holdninger, sier HR-rådgiver Kirsti Lie.

Unik mulighet

Gjennom samarbeidet med Trainee Sør har 70 Traineer  vært utplassert hos Agder Energi konsernet, og de nye traineene er samstemt i oppfattelsen om at de vil høste verdifull arbeidserfaring over de neste seks månedene.

-          Vi får muligheten til å bli med på utrolig mange interessante prosesser og prosjekter. Jeg opplever at vi i stor grad blir involvert i alt vi uttrykker ønske om å være en del av. Sånn sett er vi i en privilegert posisjon sammenlignet med andre arbeidstakere, sier Martin Svendsen, som blant annet skal jobbe med innholdsproduksjon og implementering av ny plattform for internkommunikasjon.     

 

Trym Krogstad har med sin master i Accounting, strategy and control fra København gode forutsetninger for å bidra i Prosjekt og innkjøp, der han blant annet skal jobbe med Gevinstrealisering.

-          Agder Energi har tatt oss mot på en måte som gjør at vi føler oss verdsatt fra dag én. Vi blir satt tidlig i sving med konkrete arbeidsoppgaver. Jeg ser mange fordeler med å komme til et konsern som har lange  tradisjoner med å benytte seg av traineer, og gleder meg til å ta fatt på oppgavene jeg har fått til nå, uttaler en smilende Trym.  

 

Ønsket seg tilbake

Erik Åbyholm, som nå er inne i sin siste periode i traineeprogrammet, hadde et stort ønske om å komme tilbake til Agder Energi.

-          Agder Energi er en fantastisk plass å være trainee. Kombinasjonen av utfordrende, spennende arbeidsoppgaver, dyktige og nysgjerrige kollegaer og et konsern som våger å gi traineer mye ansvar, er noen av grunnene til at jeg ønsket en ny periode her, sier Erik, som blant annet skal jobbe med kontinuerlig forbedring og organisasjonsutvikling i tiden fremover. 

                      

 

 

Artige fakta om traineene

Erik Åbyholm har faktisk hoppet etter Wirkola. Riktignok på miniski, og riktig nok i en mobil hoppbakke med k-punkt på tre meter, men gjort er gjort. Bragden tok plass i 2014, og ryktene sier at stilen var av en slik karakter at selveste Eddie the Eagle ville vært misunnelig.

Trym Krogstad har ekstrem høydeskrekk. Faktisk i så stor grad at pulsen stiger betraktelig om han ikler seg et dobbelt lag med sokker. På tross av denne skavanken har Trym kastet seg ut fra et fly i flere tusen meters høyde, med lite annet å temme tyngdekraften med enn nylon festet til noen stropper. Trym har altså gjennomført et ekte fallskjermhopp, noe som sier mye om hans positive innstilling og manglende evne til å si, "nei".

Martin Svendsen vakte i 2012 en viss oppsikt, da han i småvoksen alder gikk til innkjøp av sitt første musikkinstrument, et munnspill av typen torader. Om han behersker kunsten å spille på instrumentet er fortsatt uvisst.    

 
 
 
Trainee Sør ble etablert i 2004 gjennom et tett samarbeid mellom Agder Energi, Sørlandets Kompetansefond, Kristiansand kommune og Universitetet i Agder og har som formål å styrke Sørlandets konkurranseevne nasjonalt og internasjonalt.
 
I dag omfatter traineeprogrammet 33 ledende virksomheter på Sørlandet. Hensikten med programmet er å rekruttere de mest ambisiøse og kompetente hodene til Sørlandet, og etablere en unik start på yrkeskarrieren. Dette gjøres ved å gi unge, nyutdannede mennesker en unik start på arbeidslivet. I løpet av 18 måneder er deltakerne i programmet utplassert i tre perioder utplassert i tre perioder i både offentlige og private næringer på Sørlandet.