Neste generasjon på innovasjonscamp | Agder Energi

Neste generasjon på innovasjonscamp

I løpet av den neste måneden arrangerer Agder Energi en serie innovasjonscamper på Agder. Over 200 elever i regionen skal bidra med sine tanker om fremtiden.

"Kollektivet" var løsningen gruppa fra Tangen videregående skole presenterte for konsernsjef i Agder Energi Tom Nysted, ordfører i Kristiansand Harald Furre og leder av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen Geir Jørgensen da de var innom. I korte trekk er "Kollektivet" en løsning på fremtidens boform når mange flere mennesker skal få plass til å bo i byene. I "Kollektivet" resirkuleres vannet i tillegg til at det brukes til å lage fornybar energi, søpla brennes i hver blokk, mat dyrkes på taket, vinduene er solceller og da trioen var innom gikk diskusjonen livlig om det var mulig å bruke noe av vannet til utsmykning av byggene.

Skoleprosjektet, er en del av Agder Energi-konferansen 2019, hvor temaet er "Generasjonen etter oss – Electric City". Med hensyn til tematikken ønsker vi å involvere de som er unge i dag, og skal bidra til å forme fremtidens samfunn. Vi har derfor utfordret en rekke skoleklasser over hele Agder til å komme med direkte innspill på hvordan de ser for seg at fremtiden vil se ut når de, generasjonen etter oss, blir voksne.

Verdens første helelektriske region

De teknologiske endringsprosessene går raskt, og skaper store muligheter. I hele Norge, og særskilt på Agder, jobber politikere og næringsliv med å utforme fremtidens elektriske byregioner. Ambisjonen er å realisere Agder som Norges første helelektriske region. Dette er et mål som har engasjert bredt i hele regionen vår, og som krever at vi ser energisystemet i sammenheng med resten av samfunnet.

I fremtidens bysamfunn vil alt fra transport til oppvarming, gatelys, bygg og anlegg påvirkes. Hvordan klarer vi å utnytte digital teknologi og gjøre samfunnet mer elektrisk, på en bærekraftig måte?

I gang med arbeidet: Det var trangt i auditoriet på Kraftsenteret i Kristiansand da konserndirektør Unni Farestveit åpnet den aller første innovasjonscampen i "Skoleprosjektet".


Kick-off på Kraftsenteret

Gjennom "Skoleprosjektet" utfordrer vi unge til å utforske og arbeide med aktuelle problemstillinger knyttet til teknologi, byutvikling, bærekraft og energi. Denne uken ble den første av totalt fem innovasjonscamper arrangert på Kraftsenteret i Kristiansand. Femti elever fra linjen "Kunst, håndverk, design og arkitektur" ved Tangen- og Møglestu videregående skoler deltok. Denne dagen markerer starten på elevenes arbeidsperiode. De fortsetter sitt arbeid på skolen, og de skal jobbe systematisk med sine oppgaver gjennom våren.  Hver gruppe skal presentere sin løsning i en egen utstilling på Kilden Teater og Konserthus under årets Agder Energi-konferanse. Opplegget er utviklet i samarbeid med Ungt Entreprenørskap.

Neste Innovasjonscamp er på Fagerholt skole, 6.trinn, 11.,12., og 13.mars.

NRK Sørlandet var på besøk og laget et innslag fra innovasjonscampen, og du kan se det her. (Innslaget kommer etter ca. 5:10 minutter av sendingen.)

 

Fakta

Totalt er det seks skoler i fem kommuner på Agder som er involvert i Skoleprosjektet;
Froland skole (6.trinn), Øyslebø oppvekstsenter i Marnardal (9.trinn), Fagerholt skole (6.trinn), Hisøy skole (6.trinn), Tangen videregående skole (3.trinn) og Møglestu videregående skole (2./3.trinn).

Hver gruppe skal presentere sin løsning i en utstilling på Kilden Teater og Konserthus under årets Agder Energi-konferanse "Generasjonen etter oss – Electric City", 8.-9.mai 2019.

Årets konferanse er den femte i rekken, og for første gang arrangerer vi den på Kilden i Kristiansand. Vi har fått med oss Kristiansand kommune og Næringsforeningen i Kristiansandsregionen som medarrangører, og ser frem til å ønske velkommen til alle som er interessert i hvordan fremtidens bysamfunn kommer til å se ut.

 

I løpet av dagen var det flere av gruppene som fikk besøk. NRK Sørlandet var på plass, og det samme var bak fra venstre ordfører i Kristiansand Harald Furre, konsernsjef i Agder Energi Tom Nysted og leder av Næringsforeningen for Kristiansandsregionen Geir Jørgensen. Her er det en av gruppene fra Møglestu videregående skole som forklarer litt om hva de skal se nærmere på og presentere i utstillingen på Kilden under Agder Energi-konferansen 8. og 9. mai.

 

Lærerne dannet egen gruppe. De jobbet med de samme problemstillingene som elevene og fikk i tillegg god anledning til å utveksle gode ideer og erfaringer.