Næringslivsdagene i Åseral | Agder Energi

En bransje å satse på

Torsdag ble Næringslivskonferansen arrangert i Åseral kommune, der fokuset var å synliggjøre mulighetene for ungdommen i distriktene.

Foto: Jon Anders Skau

-          Dere unge er fremtiden. Det er viktig at vi har fått på plass denne konferansen hvor elever, næringsliv og ordførere kan møtes, startet ordfører i Åseral kommune Oddmund Ljosland.
 
Hvilke valgmuligheter finnes det? Hvordan er dette i vårt distrikt? Disse spørsmålene skulle gründer Ole Eirik Endrerud, Vest-Agder Fylkeskommune, Ungt Entreprenørskap og Agder Energi forsøke å gi elevene svar på.
Et viktig budskap å få frem var at mulighetene finnes i distriktene, det handler bare om å gripe dem. 
Det meste kan man i dag gjøre hvor som helst, også i Åseral, fortalte gründer Endrerud engasjert fra scenen.
Endrerud har gjennom sitt selskap Shoreline ansatte i Stavanger, Oslo og snart Hamburg, selv sitter han i Sirdal.
En bransje å satse på -    Fornybar energi er en bransje å satse på. Vannkraften kan ikke flagges ut. Det som blir bygd i Åseral blir i Åseral, fortalte Jakob Hovet, seksjonsleder eierforvaltning i Agder Energi Vannkraft.
Agder Energi Vannkraft, som i dag teller 160 ansatte, skal til enhver tid ha seks lærlinger ansatt.
-  Vi har en betydelig aktivitet i Åseral, og det er mye som tyder på at det vil fortsette å være stor aktivitet i fremtiden også, forteller Hovet.
I tillegg til damprosjektet på Skjerka har Agder Energi Vannkraft en omfattende konsesjon til behandling som gjelder Åseralsprosjektene.