Millionutdelingen har startet | Agder Energi

Millionutdelingen har startet

Støtte til krutt, svømmeutstyr til norgesmester og smårollinger på tur til Vitensenteret. De første månedsvinnerne i LOS Fondet er kåret. LOS Fondet har månedlige tildelinger fra februar til juni.

En av de første søknadene som juryen falt for var den håndskrevne søknaden fra Vegard og Eirik Eeg fra Mandal.

- I februar fikk elleve ulike personer og grupper både fra Aust- og Vest-Agder støtte, forteller Karoline Rise Nøstdal, prosjektleder i LOS Fondet.

Fra krutt og mysterier til livredning

En av de første søknadene som juryen falt for var den håndskrevne søknaden fra Vegard og Eirik Eeg fra Mandal. De søkte om penger til krutt for å skyte i kanonene i hjembyen på 17. mai. Guttene ble overrasket med en sjekk av LOS Fondet til stor glede.

 


Barneteaterforestillingen Mysteriet på Hovden fikk støtte til å holde gratis forestillinger for alle besøkende på Hovden Alpinsenter i vinterferieukene (9 og 10). Detektivene Klarna og Klimbra prøver å løse et mysterium – billettlukedama har forsvunnet, så ingen får kjøpt billetter og kost seg i skibakken. Her må man holde hodet kaldt.


Renate Knutsen fra Arendal Livredningsklubb må også holde holdet kaldt. Den 16 år gamle jenta er norgesmester i livredning og tar nå krav til NM i svømming til sommeren. LOS Fondet overrasket Renate med nytt svømmeutstyr og penger til å delta på stevner.


Verdensrommet, film, ishockey og mye mer

Visedal barnehage i Gjerstad har lærer om verdensrommet. I den anledning dekker LOS Fondet tur til Vitensenteret i Arendal for de eldste barna.


Filmklubben metoZOOM i Flekkefjord søkte ikke om penger til å dra på tur, men ønsket seg besøk av en filmskaper fra Sørlandet. Klubben får besøk av Grete Salomonsen Hynnekleiv bak filmer som Yohan og Kamilla og Tyven, og får støtte til å holde et animasjonsverksted senere.


En annen klubb som er valgt som månedsvinner er Kristiansand Ishockey Klubb (KIK).

Pengene går med når 12-16 åringene i KIK skal gjennomføre fire-lags ishockeyturnering på Idda i mars.

Andre månedsvinnere i februar er Bygland Hornmusikk, Rosegården barne- og ungdomsteater i Kristiansand, AKKS Kristiansand som får støtte til å arrangere jentenes bandleir LOUD! og basketballaget Arendal Titans. Den 13 år gamle trommeslageren Sverre Reithaug fra Mandal får støtte til å utvikle sitt musikalske talent.  

Fakta:
· LOS Fondet er en del av strømleverandøren LOS sitt samfunnsengasjement.

· Støtte gis til konkrete prosjekter for barn og unge på Sørlandet gjennom månedlige tildelinger, på 10,- 20,- eller 30 000 kroner.

· Hvert år kåres også fem antall vinnere i en drømmefinale som får 40,- 60,- 70,- 80,- eller 100 000 kroner.

· LOS Fondets søknadsfrist er første dag i hver måned fra februar til juni og søknad kan sendes inn på los.no/losfondet

· Over 800 lag, foreninger og enkeltpersoner fra alle kommunene på Agder har mottatt over 10 millioner kroner siden oppstarten av fondet i 2004.