LOS Fondets drømmefinale | Agder Energi

Sportsdansere vant 100 000

Sportsdanserne Julie Bjerkås (12) og Ole Thomas Hansen (15) fra Kristiansand gikk til topps i LOS Fondets drømmefinale. Premien på 100.000 kroner skal de bruke til å bli verdens beste sportsdansere.

Sportsdanserne Ole Thomas Hansen og Julie Bjerkås fra Kristiansand vant den gjeve førstepremien i Los Fondet da de fikk hele 34,4% av stemmene i superfinalen.

- I sommer vant vi junior-NM i latindans og kom på andreplass i standarddans. Nå drømmer vi om å bli de beste i verden. Derfor satser vi internasjonalt, forteller Julie, som har drevet med sportsdans i Kristiansand Danseklubb siden hun gikk i 2. klasse.

For to år siden ble Ole Thomas hennes nye dansepartner. Siden den gang har de to feid de fleste konkurrentene av parketten. 

- Kjemien mellom meg og Julie er kjempebra. Vi ler mye og har det veldig gøy sammen på trening. Det er utrolig viktig, sier Ole Thomas.

Finalist

Blant mer enn 100 kandidater ble sportsdanserne valgt ut som finalist av LOS Fondets jury.

- Julie og Ole Thomas har satt seg et konkret og hårete mål om bli best i verden! Vi tror de to vil klare å svinge seg til topps i mange dansekonkurranser i tiden fremover. Det skal bli gøy å følge dem på parketten, sier juryleder og administrerende direktør i LOS, Geir Tønnesland.   

Trener i Polen
Det er polske Gracjana Buraczynska som er Julies og Ole Thomas’ hovedtrener. Hun har introdusert de to for dansemiljøet i hjemlandet sitt, hvor nivået er skyhøyt.

- Vi har hatt månedlige turer til Polen det siste året. Her er det mange dyktige og anerkjente trenere som backer oss opp og som hjelper oss å bli enda bedre dansere. Reisene koster mye, så vi er utrolig glad for pengene fra LOS Fondet, sier Ole Thomas.

Rekkefølgen i drømmefinalen ble avgjort ved avstemming på los.no. Tallet i parentes viser hvor stor andel av stemmene finalistene fikk.

1.    Sportsdanserne Ole Thomas Hansen og Julie Bjerkås fra Kristiansand (34,4%)

2.    Randesund IL J14 fotballjenter fra Kristiansand (32,9%)

3.    Musikkens Hus i Gjerstad (13,7%)

4.    Trompetist Kristian Aslak B. Carstensen fra Arendal (13,4%)

5.    Spydkaster Stella Weinberg fra Mandal