Kringsjå åpnet | Agder Energi

Kringsjå turområde godt mottatt

- Agder Energi er veldig godt fornøyd med den mottagelsen området rundt den nedlagte kraftstasjonen har fått, sa konserndirektør Jan Tønnessen da han overleverte Kringsjå turområde til ordførerne i Iveland og Vennesla i øsende regnvær lørdag.

Ordførerne Torhild Brandsdal i Vennesla (t.v.) og Gro-Anita Mykjåland i Iveland var fulle av lovord for det arbeidet Agder Energi har nedlagt på Kringsjå. I midten konserndirektør vannkraft, Jan Tønnessen.

- Takk for at dere i Agder Energi har valgt å utvikle dette historisk viktige området på en slik måte at vi kan knytte kunnskap om viktig lokalhistorie til kultur og naturopplevelser, sa Gro-Anita Mykjåland, ordfører i Iveland kommune. Hun fremhevet særlig måten prosjektleder Tor Åmdal har lyttet til lokale krefter for å finne en god løsning for området.

 

Kulturelle arena

- Dette er Vest-Agders svar på Fjæreheia, mente ordfører i Vennesla, Torhild Brandsdal, og viste til den interessen lokale kulturkrefter har vist for å utnytte amfiet i de flotte omgivelsene til arrangementer av ulike slag.

 

Rundt hundre personer hadde møtt fram til den offisielle åpningen av turområdet. Kjetil Åsvald Åsen, samt Jannicke Usterud og Tommy Røinås Ingebretsen sto for musikalske innslag.

 

Arrangementet ble avsluttet med en omvisning  i regi av Kringsjaas Venner/Naturlos.

Foto: Kjell Inge Søreide

av Realf Ottesen
senior rådgiver kommunikasjon