Klasserom med vind i seilene | Agder Energi

Klasserom med vind i seilene

Elida Marie Berntsen ser frem til et skoleår på SS Sørlandet hvor klasserommet drives frem over de sju hav ved hjelp av klimavennlig, fornybar energi.

- Jeg gleder meg til å reise jorda rundt på en miljøvennlig, bærekraftig måte og lære enda mer om kulturer, religioner og globale problemer, sier Elida Marie Berntsen.

- Jeg er opptatt av å være miljøvennlig og leve bærekraftig. Blant annet synes jeg det er veldig viktig å benytte seg av vind- og vannkraft i stedet for fossile brensler, som drivstoff inneholder. Dagens unge blir omtalt som den siste generasjonen som har mulighet til å gjøre noe med det globale miljøet, og med hjelp av Agder Energi er det en fornøyelse og en glede å kunne promotere dette, sier Elida Marie Berntsen fra Kristiansand.

Hun er til vanlig elev ved Vågsbygd videregående skole, og skal ta andre klasse som utvekslingselev ved A+ World Academy, som er en verdensomseilende, internasjonal videregående skole. Skoleskipet Sørlandet benyttes som campus, og i løpet av det 10 måneder lange skoleåret skal Sørlandet innom 20 havner rundt omkring i verden. Agder Energi har tildelt et stipend på 25.000 kroner til Elida, som gleder seg til et skoleår utenom det vanlige sammen med 50-60 elever fra hele verden.

Miljøvennlig reisemåte
- Det er et privilegium å få muligheten til å reise jorda rundt og oppleve mange kulturer ved å reise på et skip i stedet for å bruke fly. Vi vet hvor miljøskadelig det er å fly, og dermed gleder det meg å kunne oppleve mye av det samme ved å reise miljøvennlig, sier Elida.

Underveis skal Elida sende blogginnlegg til Energisk, hvor hun blant annet skal skrive om energirelaterte temaer fra de ulike stedene de skal innom på veien, og litt om dagliglivet som utvekslingselev.

Øke fornybarinteressen
Unni Farestveit, direktør samfunnskontakt i Agder Energi, sier stipendet er gitt på bakgrunn av initiativ fra skolen for å få flere fra Sørlandet til å søke skoleplass. Et skoleår på "Sørlandet" er populært for ungdom fra hele verden, men det viser seg at det er få fra vår region som søker.

- Vi ønsker å bidra til å motivere ungdom fra regionen vår til å gjennomføre dette skoleåret. For oss er dette en fin anledning til å gi unge sørlendinger et innblikk i fornybarsektoren og skape interesse og engasjement for fornybar energi, sier Unni.

 

SS Sørlandet blir både klasserom og studenthybel for Elida Marie Berntsen og medelevene hennes det neste skoleåret. Foto: sorlandet.org