Strømkunder kan tjene gode penger på fleksibelt forbruk - les mer om NorFlex og meld deg på her 

Inngangsbillett til drømmejobben?

Sommeren 2019 har over tretti unge mennesker sommerjobb i Agder Energi. De fleste er studenter som på denne måten skaffer seg relevant arbeidserfaring.

– Vi gjør ikke dette for å være snille. For oss er dette en fantastisk bra anledning til å knytte kontakt med noen av de aller beste unge hodene som finnes, smiler Kirsti Lie, HR-rådgiver.

Både bachelor- og masterstudenter jobber med konkrete problemstillinger innen ulike fagfelt. Blant de som har sommerjobb i Agder Energi er det også flere jobber med praktiske driftsoppgaver som maling, plenklipping og annet vedlikeholdsarbeid.  I tillegg er seks studenter ansatt i et såkalt summer internship for å se nærmere på en konkret oppgave.  Blant sommerjobberne finnes både de som kommer hjem til Agder fra ulike studiesteder og andre som ikke har spesiell tilhørighet til Sørlandet. Alderen varierer fra ca. 16-30 år.

– Det er skikkelig gøy at så mange vil jobbe hos oss i sommer. De utlyste sommerjobbene har vært populære og vi fikk inn 150 søknader på disse. I tillegg kommer nesten 150 søknader på de seks stillingene i summer internship, forteller Kirsti Lie.

Verdifull erfaring

Agder Energi Kraftforvaltning er ett av selskapene som har ansatt flere studenter i sommerjobber denne sommeren.

– Begrunnelsen vår for å ansette en student i sommerjobb er først og fremst at vi har oppgaver vi trenger hjelp til å løse, forteller Hagen Hartrampf, spesialrådgiver Teknologi & Utvikling i Agder Energi Kraftforvaltning.

Hagen legger til at det er flere gode grunner til å ansette studenter på denne måten.

– Personlig synes jeg også det er viktig å støtte unge som er i utdanning. Ved å gi dem en sommerjobb samler de erfaring og får mulighet til å knytte kontakter med andre, forteller han.

Kartlegging og systematisering

Daniel Skomedal Breland er en av studentene som har sommerjobb i konsernet. Han er nettopp ferdig med sin bachelor i elektronikk og har planer om å fortsette studiene med å ta en mastergrad i IKT ved Universitetet i Agder. Han bruker sommeren til å løse oppgaver for Kraftforvaltning og Hagen Hartrampf.

– Oppgaven min går i hovedsak ut på å kvalitetssikre databaser med informasjon om kraftverk i Europa, forteller han.

Daniel søkte på sommerjobb i Agder Energi for å komme nærmere arbeidslivet, og for å få kontakter til en mulig fremtidig arbeidsgiver.

- I tillegg til å knytte gode kontakter gir sommerjobben meg en mulighet til å få innsikt i hvilke typer jobber som finnes. Jeg håper også å finne ut av hva jeg kunne tenke med å jobbe med i fremtiden, sier han og legger til at drømmejobben foreløpig er å få være med i utviklingen av nye gadgets.

Om noen av årets studenter en gang i fremtiden blir ansatt i konsernet er umulig å vite.

– Med den erfaringen de tilegner seg i løpet av noen hektiske sommeruker er de uansett mer rustet for arbeidslivet enn de var før, sier Kirsti Lie fornøyd.