Hyperloop til Kristiansand | Agder Energi

Hyperloop til Kristiansand

Hyperloop Transportation Technologies-sjef Dirk Ahlborn kommer til Agder Energi-konferansen i Kristiansand 8. mai.

Dirk Ahlborn, Hyperloop Transportation Technologies-sjef. Foto: Hyperloop Transportation Technologies

Transportsektoren står for 30 prosent av klimagassutslippene i Norge. Om vi skal nå klimamålene er det derfor avgjørende at vi klarer å kutte utslipp fra transport. En av de aller mest spennende mulighetene ligger i Hyperloop-teknologien.

 

        Da Elon Musk og SpaceX-teamet lanserte ideen om Hyperloop for første gang i 2012 fanget det hele verdens oppmerksomhet. Konseptet er tilsynelatende like enkelt som det er genialt, og i Agder Energi er vi opptatt av konkrete og reelle løsninger. Derfor syns vi det er veldig spennende at Dirk Ahlborn og Hyperloop Transportation Technologies kommer til konferansen, sier konsernsjef i Agder Energi, Tom Nysted.  

 

Hyperloop er et transportsystem basert på å frakte mennesker og gods i kapsler gjennom rør. Ved å minimere friksjon og luftmotstand kan man oppnå hastigheter opp mot 1200 kilometer i timen med et lavt energiforbruk i trygge omgivelser. Systemet gjør at man for eksempel kan reise fra Kristiansand til Oslo på rundt 20 minutter.

 

Selskapet var det første som ble stiftet for å utvikle Hyperloop. Med en testbane i Toulouse, og avtaler med både byer, regioner og land over hele verden om utvikling av Hyperloop-infrastruktur har Ahlborns selskap kommet lenger enn noen andre i å bringe teknologien til markedet. Det har konstruert verdens første passasjerkapsel i 2018, og stikker spaden i jorden for verdens første kommersielt tilgjengelige Hyperloop i Abu Dhabi i tredje kvartal 2019.

 

        For fem år siden satte vi oss som må å løse de største utfordringene transportsektoren står overfor: I dag har vi både etablert og forbedret løsningene og teknologien som kreves for Hyperloop med vårt svevesystem, vakuumpumper, batterier og smarte kompositt-materialer, sier Ahlborn.

 

Hyperloop transportation system - sett forfra. Bilde: Hyperloop Transportation Technologies

Temaet for Agder Energi-konferansen 2019 er «Generasjonen etter oss: Electric City». Over to dager skal foredragsholdere fra inn- og utland belyse hvordan neste generasjon lever, bor, jobber og reiser i fremtidens hel-elektriske byer.

 

        Transport er et veldig viktig tema når vi snakker om byutvikling og elektrifisering, både internt i byer og mellom byer. Hyperloop representerer en potensiell revolusjon, både når det gjelder energieffektivitet og hastighet. I tillegg er ikke systemet avhengig av forbrenningsmotorer, men er fra starten av designet for å være elektrisk, sier Nysted.

 

Dirk Ahlborn deltar på Agder Energi-konferansens første dag, 8. mai. Konferansen arrangeres i Kilden Teater og Konserthus.

 

 

Om Agder Energi-konferansen:

Agder Energi-konferansen 2019 er den femte i rekken. Konferansen arrangeres av Agder Energi, og for første gang er også Kristiansand kommune og Næringsforeningen i Kristiansandsregionen med som vertskap.

 

Konferansen arrangeres på Kilden Teater og Konserthus 8. og 9. mai, og samler 600 personer fra hele landet til inspirerende og informative presentasjoner og demonstrasjoner av hvordan generasjonen etter oss vil leve i “Electric City”.

 

Agder Energi-konferansen er for kraftbransjen, aktører som jobber med teknologi og digitalisering, bygg og anlegg, transport, arkitektur og byutvikling.

 

Om Hyperloop Transportation Technologies:

Hyperloop Transportation Technologies Inc er et innovativt transport- og teknologiselskap fokusert på å realisere Hyperloop, et system som kan frakte mennesker og gods i store hastigheter på en trygg, effektiv og bærekraftig måte. Gjennom sin bruk av unik, patentert teknologi og en forretningsmodell basert på samarbeid, åpen innovasjon og integrerte partnerskap skaper Hyperloop fremtidens transportsystem.

 

Selskapet ble grunnlagt i 2013 og består av over 800 ingeniører, designere og teknologier fordelt på 52 flerfaglige team, samt 40 partnere fra akademia og næringsliv. Hyperloop Transportation Technologies ble grunnlagt av Dirk Ahlborn og Bibop Gresta, og har sitt hovedkontor i Los Angeles. Selskapet har også kontorer i Frankrike, Brasil, Spania, Slovakia og De forente arabiske emirater.