Folkets klimadugnad | Agder Energi

Folkets klimadugnad

- Jeg er utrolig opptatt av å få fram hvor viktig fornybar energi er. Å bytte ut all fossil energi med fornybart, er en utfordring, sier Tom Nysted, konsernsjef i Agder Energi.

Problemer som er skapt av mennesker, kan løses av mennesker!

Det nytter ikke å snakke det vekk lenger. Klimaendringene er her, og vi må handle mens vi kan. Fra kraftbransjen ståsted handler dette i stor grad om at Norge kan skape store verdier med å kutte utslipp i Europa.

 −  Vi må i mye større grad være    med å avhjelpe problemene i  Europa og kutte utslipp langt ut  over Norges grenser, sier han. For ute i Europa er behovet enormt. Fortsatt kommer halvparten av energien i Tyskland fra kull og brunkull, understreker Nysted i sitt bidrag.

Folkets klimadugnad skal inspirere Kari og Ola Nordmann til å ta i et tak. Boka viser at det er mange som er i gang! Vi møter enkeltmennesker, forskere og politikere som på ulike vis bidrar til det grønne skiftet. Og vi møter tunge samfunnsaktører som ligger i front på teknologi og implementering av miljøtiltak. Når sterke krefter viser vei, vokser motivasjonen hos den enkelte til å ta grep i hverdagen. Vi ser at det nytter, for sjumilssteg blir tatt – det grønne skiftet skjer nå!

 

Boka består av tre hoveddeler:

  • Del 1: Mange er i gang. Ved noen av dem forteller hva folk gjør av stort og smått som ledd i å ta vare på miljøet. Her blir du inspirert av ungdom og grønne jenter, småbarnsforeldre og besteforeldre, forfattere, journalister og andre som er synlige i det offentlige rom. Partilederne (i skrivende stund) og lederne for NHO og LO forteller også hvordan de tenker og hva de arbeider for.
  • Del 2: Ta vare på det du har gir konkrete og nyttige tips til reparering, vedlikehold og gjenbruk når det gjelder FRITID, KLÆR OG TILBEHØR, HUS OG HJEM, MAT, MØBLER mm. Videre møter vi gründere som tar i bruk ny teknologi (bl.a. apper) for å hjelpe oss til effektiv gjenbruk og miljøvennlige delingstjenester.
  • Del 3: Sterke krefter viser vei gir innblikk i hva et utvalg betydelige samfunnsaktører fra nærings- og organisasjonsliv gjør.