energiparken | Agder Energi

Innviet Energiparken i Iveland

- Jeg håper at Energiparken vil inspirere til en aktiv hverdag og trivsel for alle i Iveland kommune, sa konsernsjef Tom Nysted da han sammen ordfører Gro-Anita Mykjåland åpnet en ny, flott aktivitetsarena på Skaiå i Iveland.

Offisiell åpning av Energiparken på Skaiå i Iveland kommune. F.v. Gro Anita Mykjåland, Tom Nysted og Hege Solli,

Til stede ved åpningen var også kultursjef i Aust-Agder fylkeskommune Hege Solli.

 

Energiparken ligger bare noen steinkast fra Iveland 2 kraftstasjon som ble åpnet i juni i fjor. I utbyggingsavtalen fra 2009 mellom Agder Energi og Iveland kommune heter det at AE skulle bidra med 1 million kroner til allmennyttige nærmiljøtiltak i Skaiåområdet. Dette området ble mest berørt av tung anleggstrafikk under utbyggingsarbeidet.

Sammen med tippemidler og tilskudd fra kommunen, er det nå realisert et flott aktivitetsområde som blant annet inneholder ballbinge, sandvolleybane, bocciabane og klatrestativer. Parken har fått en sentral plassering som nabo til Skaiå barnehage.

- Navnet Energiparken har en dobbelt betydning. For det første er det en møteplass der menneskene i Iveland kan lade opp og hente energi. I tillegg er det en påminnelse om de verdiene som skapes hver time hver dag hele året med den vannressursen som foredles på sin vei gjennom kommunen, sa Tom. Han takket også for det gode samarbeidet som har vært gjennom alle faser av utbyggingen - fra planlegging til ferdigstilling.

 

 

 Fantastisk kunstgressbane.

 

 

Tom Nysted i dyp konsentrasjon på bocciabanen.

Et fantastisk flott område som skal være til glede for store og små innbyggere!