Bli med på Techpoint 2022 – teknologiskifte, bærekraftig verdiskaping og fremtidens arbeidsliv 

Drømme-teamet på plass!

Nylig startet 4 unge studenter årets sommerjobb – som summer internship hos oss i Agder Energi. Du finner dem på Kraftsenteret hvor de jobber sammen om en spennende oppgave.

Silje Bue, Andrea Ausjord Vik, Farishta Asadi og Martin T. Ramsdal poserer sammen med sine veilledere Ziad Shawki og Marcus Våle.
Silje Bue, Andrea Ausjord Vik, Farishta Asadi og Martin T. Ramsdal poserer sammen med sine veilledere Ziad Shawki og Marcus Våle.

- Årets oppgave handler om produksjon av halvledere, forteller trainee Ziad Shawki, som sammen med trainee-makker Marcus Våle er studentenes praktiske veileder og mentor.

Ziad legge til at en halvleder er et stoff som leder strøm samt fungerer som isolator og brukes nesten i alle typer elektroniske apparater som for eks. datamaskiner, elbiler osv.

Drømmejobben

I år var det totalt 215 søkere på de utlyste studentsommerjobbene, og i tillegg til disse 4 fikk 11 studenter sommerjobb i FO Fornyelse og 7 studenter i AE Nett.

- Det er et nåløye å komme gjennom og lande en sånn sommerjobb. Og jeg synes absolutt denne kvartetten kan gi seg selv et skikkelig «klapp på skulderen», forteller Ziad fornøyd.

Det viktigste kriteriet å oppfylle som søker var faktisk å ha startet masterstudiet, men hvilket studie var ikke avgjørende denne gangen.

- I tillegg til at de skulle være masterstudenter, søkte vi etter en gruppe som til sammen skulle være tverrfaglig. Økonomi, energi og miljø, indøk og energi er fagområdene til studentene vi valgte, og dermed har vi klart å oppfylle ambisjonen vår, legger Marcus til.

Selv om ingen av studentene kjente hverandre fra før, er stemningen god og tonen positiv. Alle har også en tilknytning til landsdelen.

summer interns alle m tekst.JPG

Superlativene hagler
På spørsmål om hva studentene synes om å ha landet «drømmesommerjobben» er svarene ikke uventet positive.

- Ordne «kjempespennende», «utfordrende», «motiverende» går igjen og selv om det er dag to i en 8 uker lang sommerjobb, velger vi å tro at de mener det, forteller Marcus.

Reell oppgave
Oppgaven som skal løses er virkelig nok. Den skal forhåpentlig gi noen gode svar til prosjekteier Svein Are Folgerø, som er konserndirektør Fornyelse i Agder Energi.

Oppgaven er en mulighetsstudie om etablering av halvleder produksjon her på Sørlandet. Det er et dagsaktuelt tema og en spennende mulighet for både studentene og oss i AE.

- Det er utrolig gøy at oppgaven vi skal jobbe med i sommer skal brukes senere, sier Martin.

Og får støtte av de andre når han legger:

- Jeg håper å lære mye og synes det er motiverende å jobbe sammen i en gruppe.

Studentene synes det er beroligende at det er to traineer som skal «ta vare på» dem under sommerjobben.

- Vi føler absolutt at vi er i trygge hender, sier Farishta.

- Jeg synes det er beroligende at de er så ferske selv, følger Silje opp.

Selv sier Ziad at han gleder seg til å følge studentene gjennom sommeren.

- Det er veldig gøy at Marcus og jeg får denne oppgaven. Jeg gleder meg til å se hva de får til, sier Ziad.

DSC_6534.JPG