Bli med på Techpoint 2022 – teknologiskifte, bærekraftig verdiskaping og fremtidens arbeidsliv 

Det fornybare vippepunktet

Verden står på vippepunktet. Klimakrise, koronapandemien, global uro og handelskrig skaper en uforutsigbar fremtid. På vippepunktet blir forutsetningene for alltid endret. Men hvordan? Denne sommeren har Agder Energi invitert noen av de skarpeste hodene vi kjenner til å utforske dette spørsmålet via nyhetsbrevet vårt.

Førstemann ut er vår konsernsjef Steffen Syvertsen som skriver om hvordan kraftbransjen kan lede an på veien mot grønn omstilling.

- Les innlegget "Det fornybare vippepunktet" her.

 

Andremann er John Turesson, country manager SEB Norge, som skriver om hvordan infrastruktur blir et svært attraktivt investeringsobjekt i tider med lav økonomisk aktivitet og lave renter. Blogginnlegget er publisert på E24.

- Les innlegget "Grønn krisemedisin" her.

 

Tredje innlegg er ført i pennen av Dag Hessen, professor i biovitenskap ved Universitetet i Oslo og leder av Center for Biogeochemistry in the Antropocene (CBA). Han skriver om klimatiske og samfunnsmessige vippepunkter og hvordan de siste kan motvirke det første.

- Les innlegget "Klimatiske og samfunnsmessige vippepunkter" her.

 

Maria Moræus Hanssen har laget et innlegg om hvordan korona-pandemien vil påvirke overgangen fra dagens energisystem til et system hovedsakelig basert på fornyubar energi. Kan pandemien være det vippepunktet som gjør at energimarkedene aldri blir som før igjen. 

- Les innlegget "Et nytt energimarked post korona" her.

 

Nordic director of Innovation i IBM, Thomas Francis Anglero, hr fokus på innovasjon og evnen til å tenke nytt for å få bedre resultater. Han bidrar med en artikkel om å komme styrket ut av en krisesituasjon. 

- Les innlegget "Å komme styrket ut: Innovasjon og omstillingsevne i kristider" her.