Det europeiske energikappløpet | Agder Energi

Det europeiske energikappløpet

10.-11. mai 2017 er det duket for årets Agder Energi-konferanse, den tredje i rekken. Denne gang med fokus på fremtidens fornybare teknologi.

Det europeiske energikappløpet - vinnere, tapere og Norge som potensiell supermakt.

  • Årets tema

Hva er status på det europeiske energimarkedet i dag? Hvilke energikilder er best posisjonert for fremtidens energisystem? Hvilke motkrefter står den europeiske fornybarfremtiden overfor? Norge har en unik posisjon i et europeisk energiperspektiv. Tilnærmet 100 prosent av vår elektrisitetsproduksjon kommer fra vannkraft.

Med 50 prosent av Europas vannmagasinkapasitet kan den norske vannkraften bidra til å styrke den europeiske satsingen på sol og vind. I dag må kull, olje, gass og atomkraft settes inn, når sola ikke skinner og vinden ikke blåser.

Skal vi utnytte denne muligheten og delta i kappløpet - eller forbli en «øy» i det europeiske energimarkedet? Er flere mellomlandskabler veien til en tydeligere norsk energirolle i Europa, eller er det andre strategier norsk kraftbransje bør følge for å ta sterkere posisjoner i Europa?I 2016 rettet Agder Energi-konferansen søkelyset mot endringer i produksjon, distribusjon og lagring av elektrisitet. I 2017 vender vi blikket mot Europa. Hvordan vil utviklingen påvirke framtiden til den norske kraftbransjen og fornybar produksjon?

Spennende foredragsholdere
For å utfordre oss har vi invitert sentrale europeiske og norske foredragsholdere fra store selskaper.

Terje Søviknes, ny olje- og energiminister.

Jørgen Kildahl, tidligere konserndirektør i E.ON og i Statkraft, med nærmere 20 års erfaring fra nøkkelstillinger i dem europeiske energisektoren.

Ditlev Engel, administrerende direktør DNV GL Energy.

Larry Cochrane, strateg innen fornybarteknologi i Microsoft Corporation.

Berit L. Henriksen, divisjonsdirektør i DNB med ansvar for konsernets finansiering av energibransjen i Norge og Europa.

Roberto Zangrandi, spesialrådgiver i EDSO for smartgrids, som samler de viktigste distribusjonssystemoperatørene i Europa.

Trude Sundset, administrerende direktør i Gassnova.

Dominik Bollier, som leder Credit Suisse Energy Infrastructure Partners.

 

Praktisk informasjon
Konferansen vil finne sted på Scandic Kristiansand Bystranda som har en flott beliggenhet rett ved sjøen, og en fantastisk utsikt over skjærgården i Kristiansand.  


Sjekk ut www.aekonferansen.no