Bli med på Techpoint 2022 – teknologiskifte, bærekraftig verdiskaping og fremtidens arbeidsliv 

Bruker skyløsninger for å utvikle et mer bærekraftig energimarked

Oss Norge blir trukket frem av Microsoft som eksempel på hvordan teknologi kan bidra til bærekraftige forretningskonsepter.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
- Den grønneste energien er den du ikke bruker. Produktet vårt hjelper folk med å bruke mindre energi ved å gi dem en mye mer detaljert oversikt over hva de bruker, sier Erik Berg Solheim, daglig leder i Oss Norge til Microsoft.
 
Les det opprinnelige innlegget på Microsoft sin nettside her: Oss Norge using cloud technology to create a greener energy market.
I desember 2019 det ble kjent at Agder Energi og Glitre Energi gikk sammen om en ny, digital nysatsing innen strømsalg; Oss Norge. Siden da har selskapet jobbet med å videreutvikle Oss-brikken og for kort tid siden ble tjenesten Vibb lansert.
 
Plug and play
Oss-Brikken kan kobles rett inn i sikringsskapet. Ved hjelp av Microsoft Azure IoT-teknologi gir den kundene tilgang til en visuell og detaljert oversikt over hvor mye strøm de bruker, inkludert hvor og når de bruker den.

- Vi har nå bevist at teknologien og konseptet fungerer, så fremover vil vi fokusere på å introdusere nye tjenester, sier Solheim.
Han sier at de allerede er i dialog om hvordan dataen fra Oss-brikken kan integreres i ulike smarthusløsninger. Via Oss-appen kan kunder allerede få tilgang til forbruksdata.

Vil skille seg ut
- Når det gjelder Vibb så tjener ikke vi på strømforbruket, men vi har en litt høyere månedlig avgift for våre tjenester og tilgang til appen. Så ikke bare betaler kundene våre samme pris som vi betaler for å levere strøm, men vi blir faktisk stimulert til å hjelpe dem med å bruke så lite som mulig, sier Solheim, og legger til:
 
- Det blir spennende å se hvordan Vibb mottas i et marked som er fra før veldig etablert, men vår tilnærming er å være noe annerledes enn de andre aktørene.
 
Erik.JPG
Erik Solheim, daglig leder OSS Norge
 
Erik Solheim, daglig leder i Oss Norge