Bravida kjøper Otera Elektro | Agder Energi

Bravida kjøper Otera Elektro

Bravida kjøper Otera Elektro, og fortsetter sin ekspansjon i det norske elektroinstallasjonsmarkedet. Otera prioriterer satsing på og utvikling av kjernevirksomheten, og selger derfor datterselskapet Otera Elektro til Bravida Norge. Oppkjøpet styrker Bravida Norges posisjon i elektroinstallasjonsmarkedet.

Adm. dir. Mattias Johansson (Bravida Norge) (t.v.) og adm. dir. Hans Jakob Epland (Otera AS) fra allmøtet hos Otera Elektro i Kristiansand.

Bravida, Norges og Skandinavias ledende totalleverandør av tekniske installasjons- og servicetjenester, har inngått avtale om kjøp av Otera Elektro fra Otera-konsernet, som er heleid av Agder Energi. Otera Elektro leverer elektroinstallasjoner, samt automasjon- og instrumenteringsløsninger til byggeprosjekter, industrianlegg og marine- og oljebransjen. Selskapet har 340 ansatte og hadde rundt 500 mill. kr i omsetning i 2013.

- Kjøpet av Otera Elektro er et ledd i å styrke oss ytterligere innenfor elektro. Selskapets erfaring og kompetanse, ikke minst når det gjelder løsninger for olje- og marinebransjen, vil øke vår kompetanse og konkurransekraft i et for oss viktig og voksende marked, sier administrerende direktør Mattias Johansson i Bravida Norge.

Otera Elektro er lokalisert i Kristiansand, Bergen og Asker, og leverer tjenester over hele landet.

– Dette er interessante lokasjoner for oss. I tillegg ser vi at etterspørselen øker både innenfor store prosjektoppdrag og innen service. Med Otera Elektro sine komplementære bransjesatsinger vil vi stå enda sterkere i konkurranse om de største oppdragene fremover, sier Johansson.

Han ser frem til å samle selskapene og vil starte arbeidet med integreringen av virksomhetene så snart Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet.

- Vi er godt fornøyd med at Bravida skal videreutvikle Otera Elektro. Salget er helt i tråd med strategien vår om fokus og satsning innen kjernevirksomheten sier Hans Jakob Epland, administrerende direktør i Otera AS.

Terje Borch, administrerende direktør i Otera Elektro, er også svært tilfreds med å få en ny industriell eier i Bravida.

- De har uttrykt at de ansatte i Otera Elektro er en viktig ressurs for dem, og jeg er overbevist om en fortsatt positiv utvikling for selskapet, sier Borch.

av Hanne Liv Refsnes
senior rådgiver kommunikasjon