Strømkunder kan tjene gode penger på fleksibelt forbruk - les mer om NorFlex og meld deg på her 

Bratt læringskurve for traineene

Høstens fem traineer i Agder Energi er allerede godt i gang med ulike arbeidsoppgaver i konsernet. De forteller at de har blitt tatt godt imot og at læringskurven er bratt.

 Christine Alveberg t.v., Haakon Tiller Vangsnes, Øystein Dyvik Eide, Svein Jørgen Sønning og Monika Lundh Broen.
Christine Alveberg t.v., Haakon Tiller Vangsnes, Øystein Dyvik Eide, Svein Jørgen Sønning og Monika Lundh Broen.

Høsten 2019 er det Christine Alveberg, Øystein Dyvik Eide og Monika Lundh Broen som utgjør traineegruppa fra Trainee Sør. De har fått selskap av to interne traineer, Haakon Tiller Vangsnes og Svein Jørgen Sønning, som begge er management traineer. De to sistnevnte var med på summer internship i 2018.

De fem jobber i forskjellige selskap og avdelinger i konsernet, men felles for dem er at de er dedikerte og supermotiverte. Vi er nysgjerrige på hvem de er og har blant annet spurt dem om hvordan de synes overgangen fra studentliv til arbeidsliv har vært.

Christine kommer rett fra skolebenken og er på sin første plassering i Agder Energi.

- Som et utpreget B-menneske er ikke morgenkaffen den letteste å rekke, men det er verdt det! Det som har blitt tydelig for meg er hva studiene har forberedt meg på og ikke. Jeg har mye å lære, men jeg tror jeg kan utfordre Agder Energi på enkelte områder, forteller hun.

Christine jobber i HR-avdelingen, og forteller at hun raskt fikk tillit av de andre på avdelingen. Akkurat nå er hun med på å revidere Agder Energi sine etiske retningslinjer. Mangfold, likestilling og inkludering er temaer hun har stor interesse for.

- Jeg er nysgjerrig på hvordan et stort konsern som Agder Energi jobber med likestilt arbeidsliv, forklarer hun.

monika.jpg

Monika er på sin siste plassering, og jobber nå i kommunikasjonsavdelingen i Agder Energi. Hun er blant annet med på å forberede skoleinformasjonsiden på ae.no, og med på et prosjekt om fremtidens beredskap.

- Jeg har allerede fått være med på flere spennende møter og kurs med kommunikasjonsavdelingen. Det er gøy å komme inn i en bedrift som jobber så iherdig for miljøet og fremtiden, sier Monika.

Hun ønsker å utfordre seg selv på nye oppgaver, og ønsker å jobbe med nye kreative og innovative løsninger.

- Jeg håper jeg får vært med på å lage en brukertester og intervjue brukere for å finne ut hva vi kan gjøre for at systemet skal bli bedre.

Øystein er inne i sin tredje plassering i Agder Energi, og jobber nå i forretningsutvikling og innovasjon. Tidligere har han vært hos nettstrategi og analyse i Agder Energi Nett, samt fleksibilitetsprogrammet.

- Det er alltid gøy å bli kjent med nye kolleger, med hva og hvordan de jobber. Det er en fantastisk gjeng jeg har rundt meg nede på forretningsutvikling og innovasjon, forteller han.

Per dags dato jobber han blant annet med Norflex-prosjektet. En del av arbeidet innebærer å evaluere tilbudene ulike aktører kommer med i et ønske om å delta i prosjektet.

- Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med arbeidet og flere kolleger i Norges tredje mest innovative selskap, sier Øystein.

Haakon er i sin andre periode i Agder Energi, og har allerede blitt godt kjent med selskapet. Han var først plassert i forretningsutvikling og innovasjon, og er nå i AE Teknologi.

 - Tiden har gått veldig fort. Jeg har fått innsikt i eksisterende prosjekt knyttet til Power BI, og vært på konferanse i København. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med mine nye kolleger og forhåpentligvis være med på å utvikle nyttige løsninger for Agder Energi gjennom mulighetene som ligger i Power BI og PowerApps, forteller Haakon.

 Overgangen fra en plassering til en annen innenfor samme konsern beskriver han som liten, men preget av mange ukjente begreper og ny teknologi.

 - Mine nye kolleger er veldig hyggelig og forsøker å svare på alle spørsmål jeg har. Så alt har vært tipp topp så langt, og har troen på det vil fortsette gjennom hele perioden, sier han.

Svein Jørgen jobber i fleksibilitetsprogrammet, bidrar i EnTech-prosjektet og er styresekretær i NODES og NODES-tech.

- Tiden min i Agder Energi har så langt vært lærerik, spennende og utfordrende, forteller han.

- Jeg trives veldig godt med de ansvarsområdene jeg har fått og ser frem til å være med på å forme NODES-tech. Jeg synes også det var givende og lærerikt å representere NODES i Amsterdam, forteller Svein Jørgen, som beskriver arbeidsmiljøet som positivt utfordrende og hyggelig!

Tekst/foto: Elise Kure

 

80 traineer i Agder Energi

Trainee Sør ble etablert i 2004 gjennom et tett samarbeid mellom Agder Energi, Sørlandets Kompetansefond, Kristiansand kommune og Universitetet i Agder. Formålet er å styrke Sørlandets konkurranseevne nasjonalt og internasjonalt. 

Gjennom samarbeidet med Trainee Sør får Agder Energi tilgang til unge, velutdannede mennesker, med engasjement og nye tanker. De ser problemstillinger med unge friske øyne. 

I dag omfatter traineeprogrammet 33 ledende virksomheter på Sørlandet. Hensikten med programmet er å rekruttere de mest ambisiøse og kompetente hodene til Sørlandet, og etablere en unik start på yrkeskarrieren. Dette gjøres ved å gi unge, nyutdannede mennesker en unik start på arbeidslivet. I løpet av 18 måneder er deltakerne i programmet utplassert i tre perioder utplassert i tre perioder i både offentlige og private næringer på Sørlandet.