Agder Energi-konferansen: Det europeiske energikappløpet | Agder Energi

Agder Energi konferansen: Det europeiske energikappløpet

Agder Energi setter fornybar energi i Europa på dagsorden når den årlige Agder Energi-konferansen går av stabelen i dag. Årets tema er Det europeiske Energikappløpet.

- I år setter vi fokus på omstillingen Europa må gjennomgå for å nå fornybarmålene, og ikke minst hvordan Norge kan bidra i fremtidens europeiske energisystem. Jeg tror Norge kommer til å spille en svært viktig rolle, sier konsernsjef Tom Nysted.

Årets Agder Energi-konferanse 2017 fokuserer på endringene i det norske og europeiske energimarkedet og hvordan aktører innenfor vann, vind, sol, batteri, hydrogen, olje- og gass, kjernekraft og kull kan posisjonere seg for disse.

Konferansen har i år et spennende program med anerkjente internasjonale og norske foredragsholdere med betydelig kunnskap om energimarkedet. Blant annet vil tidligere E.ON-topp Jørgen Kildahl vurdere utviklingen av teknologi og rollen den vil spille for det europeiske energimarkedet, Ditlev Engel, administrerende direktør for DNV GL Energy, vil diskutere integreringen av nye teknologier i stadig mer komplekst kraftsystem, divisjonsdirektør i DNB Berit Henriksen som er ansvarlig for konsernets finansiering av energibransjen i Norge og internasjonalt og Gassnova-sjef Trude Sundset vil diskutere utfordringer rundt CO2-fangst.

Deltakerne på konferansen inkluderer ledere i en rekke norske energiselskaper, politikere, akademia og rådgivermiljøer.

 

Fra klokken 13.00 kan du følge Agder Energi-konferansen på Klima-tv og på Agder Energi sine facebookside.