Agder Energi-konferansen 2016 | Agder Energi

Ny konferanse i 2016

Det store energislaget - derfor kan vi ikke fortsette som før!

God stemning i prosjektgruppa! Fra venstre Lars Erik Omland, Mette Mari Wigstøl, Cathrine W. Karlson (trainee og prosjektleder), Endre Amundsen og Christian Altmann.

- Sol, vind, grensesprengende teknologi og selvforsyning kan snu energisektoren fullstendig på hodet, sier direktør Unni Farestveit i Samfunnskontakt.

Konferansen i 2015 rettet søkelyset mot teknologidrevne endringer i forbruksmarkedet, mens i 2016 er oppmerksomheten flyttet til endringer i produksjon, distribusjon og lagring av elektrisitet. 

For å utfordre oss har vi invitert foredragsholdere fra store selskaper som satser på selvforsyning, investorer i nye produksjonsformer, forskere og politikere. Og produktdirektør i teknologiselskapet Opera Software  Andreas Thorsheim.

Neste års tema
En prosjektgruppe har jobbet frem tema og program for konferansen.

- Tema er: Det store energislaget – derfor kan vi ikke fortsette som før! Konferansen vil både fokusere på at det kommer nye aktører inn i energibransjen, og at de tradisjonelle aktørene ikke er gitt seieren, forteller Cathrine W. Karlson, prosjektleder.

Arbeidet med konferansen deler hun med en prosjektgruppe som består av Christian Altmann, Unni Farestveit, Endre Amundsen, Lars Erik Omland og Mette Mari Wigstøl.

- Vi står i starten av det store energislaget der ulike energiløsninger, som vind og sol i kombinasjon med batteri, vann og hydrogen kjemper om å bli en del av fremtiden. Dette er spennende og vi gleder oss til å høre ulike synspunkt under konferansen, sier Unni Farestveit.   

 

- Hvordan vil produksjon, distribusjon og lagring av elektrisitet se ut i 2030 – eller i 2040, og hvem vil være aktørene?  

- Vil store og små bedrifter, boligområder, elbiler og offshoreplattformer bli selvforsynt med strøm og gjøre seg uavhengige av kraftselskapene

-  Vil teknologier som var ment å erstatte fossil energi også gjøre norsk vannkraft mindre lønnsom - eller har norske kraftselskap en lysende fremtid som hovedleverandører av fornybar energi fra vannkraft i et Norge og et Nord-Europa som skal fase ut fossil energi?

 

Praktisk informasjon
Konferansen vil finne sted på Scandic Kristiansand Bystranda som har Norges flotteste beliggenhet rett ved sjøen, og en fantastisk utsikt over skjærgården.  

- Denne uka sender vi ut informasjon om konferansen til de som deltok sist. Websidene er oppdaterte og klare for inspeksjon og selv om programmet ikke lanseres enda, kan vi røpe at både olje- og energiministeren  og Andreas Thorsheim kommer til konferansen. Vi gleder oss til å jobbe videre med dette, sier Cathrine Karlson.

Sjekk ut www.aekonferansen.no