Julehilsen | Agder Energi

Julehilsen

Vi går mot jul og et nytt år. Det er tid for oppsummering av 2014 og noen tanker for neste år

Foto: Anders Martinsen

Publisert av Tom Nysted. 19. desember 2014 i:

I forrige uke traff jeg to spesielle mennesker. I forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris fikk jeg anledning til å møte Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi personlig. Det ble et minne for livet og for meg har møtet også blitt gjenstand for refleksjoner rundt utfordringer.

Kraftbransjen er i endring.

Mine tanker gikk på hvordan enkeltmennesker kan snu problemstillinger og vanskelige, håpløse situasjoner til kraft og positiv energi. Begge strålte av virketrang og positivitet i forhold til andre mennesker. De ønsker å bruke sin kraft til å gjennomføre store endringer, som i utgangspunktet synes uoverkommelige. Etter å ha møtt årets fredsprisvinnere er jeg sikker på at vi kun har sett begynnelsen av hva disse vil bidra med i tiden som kommer.

Dette kan vi ta med oss inn i vår egen verden. Kraftbransjen er i endring, og vi har endringer rundt oss på alle nivåer. Digitalisering av kraftbransjen vil gi oss utfordringer for hvor effektive vi vil være i å løse våre oppgaver. Stadig større konkurranse og krav til lønnsomhet betyr kontinuerlig endring for oss alle – både personlig og i jobben vår.

Hvordan vi tar utfordringene er opp til oss, både enkeltvis og samlet. Malala og Kailash er gode eksempler på hvordan enkeltpersoner kan endre tilværelsen for svært mange. Vi i Agder Energi skal påvirke og endre der vi er, i kraftbransjen, og sammen løfte konsernet fremover.

I 2014 er det jobbet godt i alle deler av konsernet. Sammen har vi gjennomført mange store og små prosjekter, og Agder Energi fremstår i dag som et konsern med evne til å få frem positiv endringsenergi.  Det er gjort betydelig fremgang i alle resultatenheter og staber. Vi har redusert kostnadsnivået og samtidig klart å tenke kreativt i hvordan fremtidens energibehov kan løses.

Til tross for dramatisk fall i kraftprisene blir 2014 et godt år for Agder Energi. Nå høster vi gevinsten av  at vi endret kurs for tre år siden. Dette er  en kontinuerlig forbedringsprosess som skal sørge for at Agder Energi forblir en trygg og god arbeidsplass også i fremtiden. Den beste trygghet vi har er de resultatene vi sammen klarer å skape.

Det er meningsfylt å jobbe med fornybar energi i en verden som må endre rutiner i forhold til CO2-utslipp. Vi er en del av løsningen! 

Vi kan gjøre mer for klimaet!  Vi kan gå foran som gode eksempler (tro det eller ei, men jeg har nettopp kjøpt elbil).

Gjennom kampanjen ”Krafttak for klima” skal vi sammen høyne kunnskapen og øke  engasjementet rundt klimaspørsmål. , Vi skal legge til rette for gode klimavalg i arbeidsdagen i Agder Energi.

Jeg gleder meg til 2015.

Jeg gleder meg til 2015, vel vitende om at vi står foran de største endringer denne bransjen har sett . Vi skal gjøre utfordringene positiv!

Men først skal vi ta en velfortjent juleferie med familie og venner. Det skal bli godt å gi våre nærmeste tid. Selv reiser jeg på fjellet og skal feire jul med familien der, og gå mange gode skiturer.

 

Jeg håper jule- og nyttårshelgen blir rolig for oss alle. En spesiell julehilsen går til de som må være på jobb i Nettsentralen og Driftssentralen, og de som må være i beredskap.

 

 

Kommentarer:

comments powered by Disqus