
Mer laks og mer vannkraft i Mandalselva
Prosjektet «Miljødesign i Mandalselva» foreslår tiltak som vil kunne øke smoltutvandringen med 30 prosent samtidig som kraftproduksjonen kan økes med 5-10 GWh.
Prosjektet «Miljødesign i Mandalselva» foreslår tiltak som vil kunne øke smoltutvandringen med 30 prosent samtidig som kraftproduksjonen kan økes med 5-10 GWh.
- Nå dukker det opp muligheter som passer Norge som nasjon som hånd i hanske. Vi må gripe dette med samme kraft som vi gjorde da oljealderen begynte.
Agder Energi er det første norske energikonsernet som har fått godkjent sine klimamål av det internasjonale initiativet Science Based Targets (SBTi), som blant annet FN og WWF står bak.
Agder Energi fikk i 2020 et underliggende resultat etter skatt på 489 millioner kroner. I 2019 var resultatet etter skatt på 340 millioner kroner.
Enstemmige styrer i Glitre Energi og Agder Energi har signert en intensjonsavtale om fusjon mellom de to konsernene. Avtalen inneholder balanserte løsninger som tjener begge regionene, og skaper betydelige verdier for kunder, medarbeidere, eiere og samfunn.
Norge har verdens beste forutsetninger for å utvikle grønn industri. Derfor går Agder Energi og HitecVision nå sammen om en helhetlig satsing for å utvikle nye selskaper i den grønne omstillingen.
Rimelig norsk vannkraft var grunnlaget for fremveksten av det moderne industri-Norge i forrige århundre. Vannkraften kan i dette århundret skape forutsetningen for det grønne skiftet og reindustrialisering av landet.
Vi må slutte og lure oss selv. El-biler, el-ferger, sykling, biogass og gjenvinning er bra, men Norge når ikke klimamålene uten en omfattende elektrifisering av prosessindustrien. Det får vi ikke til uten å ta kraften i bruk. Ikke bare i ord, men i handling.
Kapital strømmer til fornybarsektoren i et omfang og tempo vi ikke forestilte oss for tre-fire år siden. Likevel går ikke utviklingen av teknologier og investeringsmuligheter raskt nok til å bringe oss i retning av Paris-avtalens mål.
Mandag 6. juli vil bli stående som en merkedag i det norske kraftmarkedet. Mellom klokken fire og fem om morgenen fikk vi for første gang negative priser i spotmarkedet – produsentene måtte betale for å levere strøm inn på nettet. Nå var prisene raskt over i pluss, men bare så vidt. Med det fortsatte en utvikling vi har sett i hele det uvanlige året 2020, med ekstremt lave kraftpriser.